Installatiebedrijven
Installatiebedrijven
Installatiebedrijf Bolwidt in
Utrecht
[Terug naar plaats Utrecht]
Ontvang gratis offertes en bespaar tot 40% op diverse installatiebedrijven in
Utrecht en omgeving!

Maak hier uw keuze:
Installatiebedrijf Bolwidt
Twijnstraat 25
3511ZG Utrecht

tel: 030-2315347

Extra informatie

Installatiebedrijf Bolwidt is sinds jaar en dag gevestigd in de zuidelijke binnenstad van Utrecht. Ons bedrijf houdt zich bezig met sanitaire installaties, waterinstallaties, gasinstallaties, dak-, zink- en loodwerkzaamheden.   
Installatiebedrijf Bolwidt is sinds de oprichting in april 1929 een begrip in Utrecht! Bij ons bent u verzekerd van deskundig advies en vakwerk. Of het nu gaat om het verbouwen van uw badkamer of het vervangen van een kraanleertje, bij ons krijgt u altijd maatwerk voorgeschoteld. We denken graag met u mee om tot een voor u goede oplossing te komen! 
 
Geschiedenis 
 
29 april 1929 begon grootvader Johann Bolwidt een smederij aan de Nicolaasstraat 4 te Utrecht. De loodgieterswerkplaats is sinds 1929 gevestigd aan de achterzijde van de Rondpoort, in een karakteristiek pand, uitkijkend op de zuidelijke Oudegracht. Halverwege de jaren vijftig is de smederij afgestoten en heeft men zich gericht op het loodgietersbedrijf. In 1959 nam de tweede generatie het bedrijf over. De winkel, die er tot op heden nog steeds is, is gestart in 1967 en geniet al jarenlang een grote bekendheid in Utrecht en omstreken. Sinds 1970 ben ik, Johann Bolwidt (de derde generatie), werkzaam in het bedrijf. In 1979 heb ik het bedrijf van mijn vader overgenomen. De winkel wordt sinds 1988 gerund door mijn vrouw, Ina Bolwidt. Zij kan met haar 25 jaren ervaring op vele vragen antwoord geven. Voor de meer complexe technische vragen ben ik vrijwel elke zaterdag aanwezig in de winkel. 
 
Wat is de betekenis van het woord loodgieter? 
 
“Vakman die zich bezighoudt met de aanleg en onderhoud van sanitair, zink- en loodwerkzaamheden op het dak, verwarmingsinstallaties, waterleidingen en/of riolering” 
Van oudsher heeft het woord loodgieter als letterlijke betekenis “stroken lood en loden pijpen die worden gegoten” 
Tegenwoordig is het een beroep dat langzaamaan steeds minder populair wordt. Hierdoor worden de echte vakmannen steeds schaarser. Met drie generaties ervaring bent u bij ons verzekerd van echt vakmanschap! Wij hebben kwaliteit en service hoog in ons vaandel staan. Wij proberen voor elk probleem samen met u een goede oplossing te vinden en voorzien u graag van ons deskundig advies! 
 
Kiest u voor ons dan kiest u voor kwaliteit, service én deskundig advies! Of het nu voor dakwerk is of voor sanitaire installaties, waterinstallaties, gasinstalllaties of zink- en loodwerk, bij Installatiebedrijf J. Bolwidt BV bent u aan het juiste adres in Utrecht!